Lördag
30
November 2019
Dunkers Kulturhus Konsertsalen Helsingborg

SAMTAL PÅ DUNKERS: JONAS HASSEN KHEMIRI

Jonas Hassen Khemiri är en av våra mest hyllade och lästa unga författare och dramatiker. Romanerna Ett öga rött, Montecore, Jag ringer mina bröder och Allt jag inte minns har översatts till ett tjugotal språk och Khemiris pjäser har spelats av ett flertal internationella teaterkompanier. Debutpjäsen Invasion! tilldelades en Village Voice Obie Award för bästa manus och för sina böcker har Khemiri tilldelats bland annat Augustpriset, PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa, Sveriges Radios Romanpris, Borås Tidnings Debutantpris, Aniarapriset samt Tidningen Vi:s litteraturpris.
Jonas Hassen Khemiri publicerade 2013 ett öppet brev i Dagens Nyheter till justitieminister Beatrice Ask i med anledning av Reva-debatten. Brevet fick stor uppmärksamhet och länkades av många på nätet och publicerades bland annat i New York Times. Samma år startade Khemiri en skrivarworkshop för papperslösa i samarbete med Ingen människa är illegal.
Khemiris sjätte pjäs, ? [ungefär lika med] hyllas av både kritiker och besökare och har spelats för utsålda hus. Khemiris senaste roman Allt jag inte minns tilldelades Augustpriset 2015.
Samtalsledare: Mikael Olsson al Safandi
Samtal på Dunkers har funnits i mer än 10 år. Under åren har vi gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Konceptet innebär att vi bjuder in en gäst som samtalar med en samtalsledare under en timme i Konsertsalen på Dunkers. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal brukar vara populära och uppskattas av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form.
Längd: 60-75 min.
Dunkers kulturhus i samarbete med Föreningen Norden och Killbergs Bokhandel.

Biljetter & tider

Lördag 30 November 2019 14:00 Boka hos Ticketmaster
Boenden närmast Dunkers Kulturhus Konsertsalen natten mellan 30 November och 1 December.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Dunkers Kulturhus Konsertsalen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. SAMTAL PÅ DUNKERS: JONAS HASSEN KHEMIRI, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

POPULÄRT I Helsingborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Hbg.se kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Helsingborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November